mandag 1. oktober 2012

Fronter & It`s learning

De siste årene har skolene begynt å ta i bruk It`s learning eller Fronter som et digitalt forum. Her kan både elever, foresatte og lærere dele fagstoff. Elever kan få utdelt oppgaver som de kan gjøre på pc og levere på internett, hvor som helst de er i verden. Dette gjør det lettere for lærerne å sende skolearbeid med elevene når de skal på ferie.
Slike digitale forumer gjør også at foreldrene kan få mer oversikt, de kan gå tilbake til ukeplaner, opprette chatterom der de kan ha diskusjoner med faglærer, osv. I tillegg kan lærere dele undervisningsopplegg og andre faglige ting.

6 kommentarer:

  1. At skolen bruker slike digitale forum mener jeg er helt supert og viktig. Det gir som du sier flere muligheter både til å følge med i ditt barns skolehverdag, hjelpe barnet i evt problemstillinger og gir deg som forelder mulighet til å kommunisere med lærer om diverse. Jeg tror at et slikt forum er med på å bedre samarbeidet mellom skole og hjem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hjemmet kan absolutt bli mer deltakende dersom skolen bruker en av disse læringsplattformene! Men det forutsetter jo at foreldrene også bruker den aktivt :)

      Slett
  2. Dette er verktøy som gir kjempefine muligheter for kommunikasjon. Jeg håper at det settes store krav til lærerne ute i norske skoler i forhold til dette og ikke minst at lærerne selv ser nyttigheten og mulighetene dette gir, feks kan de ta i bruk disse verktøyene til vurderinger, tilpasset opplæring og som nevnt over en dialog med hjemmet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke tenkt så mye over at dette verktøyet kan brukes som vurdering, men når du nevner det ser jeg jo at det absolutt er en mulighet :)

      Slett
  3. Jeg syns It`s learning og Fronter er meningsfulle og nødvendige hjelpemidler i skolen. Det gjør at kontakten mellom skole og hjemmet blir lettere og mer synlig. Tommelen opp :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Absolutt:) Men det som plager meg litt som mor er når skolen har dette verktøyet, elevene har delvis lært å bruke det og vi foreldre har fått passord for å logge oss inn. Men deretter skjer det ingenting...ingen innleveringer, ingen informasjon, ingenting elevene jobber med blir lastet opp her....så hva er da vitsen? :)

      Slett